vineri, 13 aprilie 2012

Placinta cu mere - de post



1 pahar de ulei
1 pahar de zahar
1/2 pahar de apa minerala
1 lgt bicarbonat stins cu 1 lgt otet
faina cat cuprinde (cam o jumatate de kg )
pentru umplutura : 1, 5  kg mere , zahar dupa gust, scortisoara, 2-3 lg gris

Pentru inceput pregatim umplutura : curatam merele si le dam pe razatoare.
Calim putin merele razuite pana scade din zeama care o lasa, apoi le lasam la racit. Cand sunt reci adaugam zahar dupa gust, putina scortisoara si grisul.

Pentru aluat:  Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul cam 10 minute. Iese un aluat mai sfaramicios....adica ceva in genul:

Impartim aluatul in doua parti egale si facem doua bile de aluat.
Pe o coala de hartie de copt intindem prima foaie de aluat intr-un dreptunghi de dimensiunea tavii in care vom coace placinta.

Punem foaia de aluat cu tot cu hartia de copt in tava.

Turnam deasupra umplutura de mere si nivelam.


A doua foaie de aluat o intindem tot pe o hartie de copt  intr-un dreptunghi de dimensiunea tavii iar apoi cu ajutorul hartiei de copt o asezam peste umplutura de mere ( o rasturnam mai bine zis ).....



Intepam placinta din loc in loc cu o furculita iar apoi introducem tava in cuptorul preincalzit pana se rumeneste frumos.


Lasam placinta la racit in tava iar apoi o portionam si o pudram cu zahar



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu