luni, 23 aprilie 2012

Supa crema de mazare



1 ceapa
1 morcov
1 cartof
400 gr mazare proaspata sau congelata
2-3 frunze de menta
patrunjel verde
sare, piper
smantana pentru servit
crutoane de paine

Curatam ceapa, morcovul si cartoful , le taiem in bucati mai marisoare si le punem la fiert in 1,5  litri de apa. Le lasam sa fiarba cam 10 minute si adaugam si mazarea. Mai lasam la fiert pana se patrund toate legumele.
Potrivim la gust de sare si piper si adaugam patrunjelul verde si menta.
Strecuram legumele , pastram zeama in care au fiert.
Dam legumele prin blender impreuna cu o parte din apa in care au fiert pana obtinem o crema. Adaugam zeama in care au fiert legumele dupa preferinta.
Servim supa la temperatura camerei cu crutoane de paine si smantana.
Crutoane puteti obtine din  paine pe care o stropiti cu putin ulei de masline si o dati la cuptor pana se rumeneste iar apoi o taiati cuburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu