joi, 5 aprilie 2012

Pastravi cu rozmarin la cuptor





2 pastravi
1 lamaie
crengute de rozmarin proaspat
2-3 catei de usturoi
sare, piper
1 pahar de vin alb
putin ulei de masline

Pastravii ii curatam , ii spalam si ii stergem cu un servet curat.
Ungem o tava cu putin ulei de masline. Condimentam pestii cu sare si piper si ii asezam in tava.

Punem in burta pestilor cate o crenguta de rozmarin ( la mine cules direct din ghiveciul de pe pervaz ), felii de lamaie si felii de usturoi.




Usturoiul si lamaia care raman le asezam in tava langa peste.Turnam in tava vinul si 1/2 pahar de apa.

 Mai stropim cu putin ulei de masline, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit cam 10-15 minute maxim dupa care indepatam folia ca sa se rumeneasca pestele frumos.

Scoatem tava cu pastravii din cuptor, presaram deasupra patrunjel verde tocat si servim langa o portie de cartofi natur si felii de lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu