joi, 5 aprilie 2012

Fursecuri foarte fragede



300 gr faina
5 lg zahar pudra
5 lg untura
1 ou coaja rasa de la 1/2 portocala
1praf de copt
fulgi de ciocolata (eu am pus bombonele pentru decor de ciocolata)

Amestecam faina cu praful de copt.
Intr-un bol mixam untura cu zaharul pudra , oul si coaja de portocala. Adaugam si faina si mai mixam 2-3 minute.La final incorporam si fulgii de ciocolata (sau bombonelele  in cazul meu)
...cam asa arata aluatul:


Cu mana rupem din aluatul rezultat bucatele si formam mingiute de dimensiunea unei nuci. Aplatizam putin mingiutele de aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor (la mine in 10 minute au fost gata ....cand le scoatem din cuptor fursecurile vor fi destul de moi dar se intaresc cand se racesc, de aceea recomand sa le lasati la racit in tava. Ies aproximativ 50 de fursecuri....adica doua tavi  la mine.)



....a doua zi de dimineata le-am servit langa cafeluta....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu