duminică, 1 mai 2011

Prajitura Betivana

reteta am luat-o din revista Practic in bucatarie dar am modificat-o putin dupa gustul nostru...




Blatul:
6 oua, 250 gr zahar, 13 lg apa, 2 si 1/2 cani faina, 1 praf de copt. Mixam intai ouale cu apa si cu zaharul si apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit cam 25 de minute.
Crema: 1 cana de visine din visinata, 100 gr cacao, un pachet de unt, 150 gr zahar pudra, 100 gr nuci pisate, un borcan de gem de caise, 250-300 ml lapte, esenta de rom.
Taiem blatul racit in doua si inmuiem partea de deasupra a blatului in lapte, dupa care o amestecam cu cacao, nucile, esenta de rom, visinele (eu am mai adaugat si putina zeama de visine dintr-un compot) si untul spumat cu zaharul. Peste cealalta jumatate de blat intindem gemul si apoi asezam crema.
Glazura: in reteta glazura era una de ciocolata dar eu am pus frisca batuta pentru ca asa a poftit sotul....

4 comentarii:

  1. foarte buna...mai trebuia ceva deasupra bombonele clorate sau de ciocolata..oricum e super buna!!!!!:D Traiasca BANATUL!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma incanta tare mult reteta asta numai ca nu am visine din visinata .... :(

    RăspundețiȘtergere
  3. mi-a iesit super praji asta si inca 3 din lunga ta lista.... Corina

    RăspundețiȘtergere
  4. daca nu avem visine din visinata,putem pune visine si aromatizam cu rom sau coniac?

    RăspundețiȘtergere