duminică, 29 decembrie 2013

Cornulete foarte fragede cu gem si nuca


200 gr untura
1 galbenus
3-4 lg smantana grasa
coaja rasa de lamaie
un praf de sare
faina cat cuprinde (cam 500 gr )
praf de copt

Amestecam toate ingredientele si framanatam un aluat potrivit pe care in dam la rece 1-2 ore.
Intre timp pregatim umplutura: macinam nuca si o amestecam cu gem de caise cat sa obtinem o umplutura care se leaga dar nu curge.

Intindem aluatul pe masa presarata cu faina, si taiem aluatul in forma de triunghiuri (sau dreptunghiuri...cum va este mai usor). Pe fiecare trinunghi de aluat punem cam 1 lgt umplutura si rulam. Asezam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pana incep sa se rumeneasca (mie mi-au iesit doua tavi mari de cornulete).
Cornuletele caldutele dam prin zahar pudra.

Aceste cornulete sunt foarte fragede, se pastreaza bine o perioada destul de lunga de timp si devin cu atat mai fragede cu cat stau mai mult.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu