duminică, 1 decembrie 2013

Supa de rata



spatele, gatul, aripile de la o rata mai mare
3 morcovi
1 radacina patrunjel
o bucata de telina
1 ceapa
1/4 gulie de toamna
frunze de patrunjel
sare,boabe de piper
Taietei, fidea, gartene ...ramane la preferinta fiecaruia

Ca si la orice alta supa de carne punem bucatile de carne in apa rece cu putina sare si o dam la foc. Cand incepe sa fiarba spumam supa de mai multe ori pana ramane limpede.
Curatam legumele , le taiem in bucati mai mari (ceapa o lasam intreaga)  , le spalam si le punem in oala cu supa. Punem in supa si cateva boabe de piper.
Cand toate legumele si carnea sunt fierte strecuram supa.
Separat in apa cu putina sare fierbem taieteii sau in cazul meu gartenele iar apoi ii strecuram, ii clatim cu apa rece si ii lasam la scurs.
Punem taieteii in supa , presaram patrunjel verde tocat si putem servi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu