duminică, 15 decembrie 2013

Calamari in aluat de bere


 Imi plac mult fructele de mare, iar acesti calamari in crusta crocanta si moi la mijloc chiar sunt un deliciu. Unde mai pui ca se si fac in doi timpi si trei miscari? Perfecti pentru o cina rapida atunci cand te intorci destul de tarziu de la munca si fara chef de gatit.

500 gr inele de calamari (eu am avut congelate)
1 doza de bere
 2 oua
 faina
sare, piper
ulei pentru prajit
lamaie pentru servit

Inelele de calamar le-am lasat la decongelat.
Din oua, faina si cam un pahar de bere facem un aluat ca si cel de clatite. Il condimentam cu sare si putin piper.
Inelele de calamar decongelate le dam intai prin faina, apoi le trecem prin aluatul cu bere si le prajim in ulei incins. (nu mai mult de 1-2 minute pentru ca astfel capata o consistenta cauciucata).

Scoatem inelele de calamari pe servetele absorbante pentru a se elimina excesul de ulei)
Le servim cu lamaie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu