marți, 5 februarie 2013

Tortellini umpluti cu piept de pui in sos de smantana


 De mult timp imi propun sa prepar acesti tortellini in casa dar din lipsa timpului nu am apucat. Sunt foarte buni, nici nu se compara cu cei din comert...in momentul in care ii gusti uiti umediat de toata munca depusa cu prepararea lor.
 Pentru umplutura: un piept de pui nu foarte mare, o ceapa, sare, piper, patrunjel, 1 ou
Calim ceapa taiata solzisori in putin ulei. Adaugam carnea de pui tocata si lasam la foc pana scade toata apa pe care o lasa. Condimentam dupa gust cu sare, piper, patrunjel (uscat am pus eu). Lasam la racit iar apoi adaugam un ou usor batut si amestecam.

Pentru tortellini : 3 oua, 500 gr faina , putina apa
Punem faina intr-un bol, adaugam ouale , si putina apa. Framantam pana obtinem o coca putin mai tare. Intindem aluatul intr-o foaie mai subtire.
Cu o forma decupam cerculete din aluat. Punem cate putina umplutura in fiecare cerculet. Umezin marginile si inchidem cerculetul si presam bine marginile ca sa nu iasa umplutura. Unim marginile si lasam sa se zvante putin tortellini obtinuti.




Fierbem tortellini in apa cu sare cam 10 minute.
Pentru sos: un cubulet de unt, 200 gr smantana , sare, piper, oregano, 1 catel de usturoi.
Topim untul intr-o tigaie. Adaugam usturoil zdrobit si lasam cateva secunde.Turnam smantana si lasam sa dea un clocot. Condimentam cu sare , piper, oregano.
Punem tortellini fierti in sosul de smantana , amestecam si servim imediat.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu