miercuri, 13 februarie 2013

Costitita de porc caramelizata



costita de porc
pentru marinata: coaja rasa de la 1 portocala, 3 catei de usturoi, boia, condiment cajun , 2 lg ulei
pentru caramelizat: zeama de la o portocala mai mare , 2 lg miere

Amestecam coaja de portocala cu usturoiul zdrobit, boiaua, condimentul cajun si uleiul.

Ungem costitele portionate cu acest amestec si le dam la frigider o ora.

Asezam costitele intr-o tava si le acoperim cu folie de aluminiu.
Dam tava la cuptor cam o ora.
Scoatem tava din cuptor, indepartam folia si turnam deasupra sucul de portocala amestecat cu mierea. Mai dam la cuptor pana se caramelizeaza.

Ca si garnitura noi am avut cartofi pe care i-am taiat cubulete, i-am fiert in apa cu putina sare iar apoi i-am strecurat.
 In putin ulei incins am calit o bucatica de ghimbir razuita, 1 lgt chimen si 1 lgt garam masala.

 Am adaugat cartofii fierti , i-am lasat la foc 1-2 minute iar apoi ia-m servit langa costita.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu