joi, 21 februarie 2013

Supa de varza cu afumatura



o bucata de ciolan afumat fara os
1 morcov mare
1 bucata de telina
1 radacina patrunjel
1 ceapa
1 varza (nu foarte mare)
1 lg faina
1 lgt boia dulce
cimbru si marar (cel mai bine proaspete dar daca nu merg si uscate)
putin chimen macinat
sare, piper

Taiem afumatura in bucatele si o punem la fiert.
Adaugam ceapa taiata solzisori  si radacinoasele taiate cubulete.
Cand acestea sunt bine patrunse taiem varza fideluta si o adaugam in oala cu supa.
Condimentam cu sare, piper, cimbru, marar , chimen.
Mai lasam la fiert pana e bine patrunsa si varza.
Intre timp punem putin ulei intr-o craticioara, adaugam faina si amestecam la foc mic putin. Punem si boiaua si stingem cu apa. Amestecam ca sa nu se faca cocoloase iar apoi turnam rantasul in oala cu supa. Mai lasam sa dea un clocot si gata.
Servim cu smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu