miercuri, 13 februarie 2013

Supa ardeleneasca de fasole verde



500 gr fasole verde curatata, 2 morcovi, 1 bucatica telina, 1 ceapa, 150 gr costita afumata, 3 catei de usturoi
sare, piper, leustean, 1 lg faina, 1 lgt boia dulce, 3 lg ulei, otet pentru acrit
Costita o taiem bucatele si o rumenim putin in ulei.
Adaugam faina si boiaua si omogenizam compozitia.
Stingem cu apa si amestecam bine ca sa nu se faca cocoloase.
Cand incepe sa clocoteasca adaugam in supa morcovii, ceapa si telina taiate cubulete.
Lasam sa fiarba cateva minute si adaugam si fasolea verde.
 Zdrobim usturoiul si il punem si pe el in supa.
Cand toate sunt bine patrunse potrivim la gust de sare si piper, punem in oala si leustenul tocat si acrim cu otet dupa gust .
Lasam sa mai dea un clocot si oprim focul.
Servim cu smantana .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu