miercuri, 28 noiembrie 2012

Sarmalute cu soia



1 varza acra
1 pacher soia granule
1 ceapa mare
1 ardei gras
2-3 lg zarzavat pentru iarna la borcan sau daca nu aveti puteti razui putin morcov
150 gr orez
bulion
sare, piper, delikat
leustean, marar, cimbru

In primul rand ne ocupam de soia de care o punem la fiert cam 5 minute in apa cu 1 lg delikat.
In putin ulei punem la calit ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat cubulete mici si zarzavatul sau morcovul razuit. Cand acestea s-au inmuiat adaugam soia scursa de apa in care a fiert si le mai calim putin impreuna. Adaugam si orezul, bulion sau pasta de rosii, sare, piper, leustean si marar tocat, cimbru. Amestecam si mai lasam compizitia 2-3 minute la foc mic. Lasam sa se racoreasca .
Cu aceasta compozitie umplem sarmalele pe care le asezam intr-o oala pe fundul careia am pus crengute de cimbru si marar.
Turnam apa cat sa acopere sarmalutele bine si le fierbem la foc mic cam 40-50 de minute.
Noi le-am servit cu ketchup de casa.


Un comentariu:

  1. Hmmmmmm....cat de bine arata !
    Numai bune acum, in post.
    Bravo !
    Te tzuc .

    RăspundețiȘtergere