joi, 8 noiembrie 2012

Ciorba de pui cu ciuperci




8 aripioare de pui
1 ceapa mare
2 -3 morcovi
1 gogosar
1 dovlecel
o telina mica
1 cutie cu ciuperci
2 rosii
mujdei intr-o capatama de usturoi
otet pentru acrit
1 pahar de smantana
2 galbenusuri
frunze de telina si leustean
sare, piper
Intr-o oala punem aripioarele la fiert in apa rece cu o lingura de sare. Cand incepe sa fiarba spumam de cate ori e nevoie.
Taiem ceapa solzisori ,gogosarul, morcovii si telina cubulete si le punem si pe ele la fiert in oala cu aripioarele. Dovlecelul il curatam, il taiem cuburi si il adaugam in oala cand restul legumelor sunt fierte de jumatate. Tot atunci adaugam si ciupercile, rosiile taiate cubulete si mujdeiul. Mai lasam la fiert pana se inmoaie bine carnea si legumele. Acrim cu otet dupa gust, potrivim de sare si piper, adaugam frunzele de leustean si telina tocate si mai lasam sa dea un clocot.
Smantana o amestecam cu galbenusurile si o adaugam in oala cu ciorba dupa ce aceasta s-a racorit putin.
Noi am servit ciorba cu ardei iuti.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu