luni, 5 septembrie 2011

Vinete umplute



2 vinete mai mari
500 gr carne tocata de porc sau amestec de porc cu vita
1 ceapa mare
1 ardei sau gogosar
sare, piper, putina boia, condimente dupa gust
1 ou
100 gr cascaval
putin ulei

Am spalat vinetele, le-am sters cu un prosop si le-am taiat in doua. Cu o linguruta am scos miezul vinetelor. (miezul nu se arunca).

In putin ulei am calit ceapa taiata solzisori si cand s-a inmuiat am adaugat gogosarul taiat cubulete mici. Am lasat putin la calit si am adaugat carnea tocata si miezul de la vinete taiat cubulete. Am condimentat cu sare, piper, boia si am lasat la foc pana a scazut zeama lasata de carne. Am lasat compozitia sa se raceasca si apoi am adaugat un ou batut.
Am asezat vinetele intr-o tava unsa cu ulei, le-am umplut cu compozitia de carne si le-am dat 30 de minute la cuptor.

Dupa 30 de minute aratau asa:

Pentru un plus de gust am pus pe fiecare vanata un strat de cascaval razuit si am mai dat inca putin la cuptor cat sa se rumeneasca cascavalul.


Noi le-am servit langa o portie de orez.

Un comentariu: