vineri, 16 septembrie 2011

Castraveti in otet



castraveti mai micuti, hrean, foi dafin, boabe de mustar, boabe de piper, sare pentru muraturi, zahar, otet, salicil, optional felii de morcov si ceapa.

Castravetii se aleg si se spala foarte bine in mai multe ape.
Hreanul se curata, se spala si se taie fasii.
Se asaza castravetii in borcanele curate. Printre castraveti asezam si fasii de hrean si optional cateva felii de morcov si ceapa (asta pentru aspect). Hrean eu pun cam 4-5 fasii la un borcan de 720 de ml (bunica spune ca se vor pastra castravetii cu atat mai bine cu cat e mai mult hrean ).
Dupa ce am asezat castravetii in borcane se presara in fiecare borcan boabe de mustar , boabe de piper si foi de dafin.
Se face o solutie din 3 parti de apa (fiarta si racita pun eu ) si una de otet, 1 lg cu varf de sare si 3-4 lg de zahar la fiecare litru de lichid, 1 lg salicil. Se amesteca bine pana se topeste sare si zaharul (daca vi se pare prea acra se mai poate pune putin zahar, sau sare daca se doreste ).Se toarna solutia cu otet  in borcane, se capseaza si se pune la camara.

...aici castravetii de anul trecut....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu