luni, 26 septembrie 2011

Ciorba de dovlecei cu oua intregi


3 dovlecei, 1 morcov, 1 ceapa, 1 ardei gras, 2-3 rosii, 8 oua, 1 lg faina, 3 lg ulei, 1 lgt boia, sare, piper, bors sau otet dupa gust, leustean ,frunze de patrunjel, smantana pentru servit.

Se curata legumele, ceapa se taie solzisori, morcovul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, ardeiul se taie cubulete mici, dovleceii se taie cuburi.
Se pun legumele la fiert impreuna cu 1.5 l apa, sare si piper dupa gust
Rosiile se oparesc, se curata de pielite, se taie cuburi si se adauga in ciorba.
Cand toate legumele sunt fierte  se sparg ouale si se adauga in ciorba unul cate unul. Lasam la fiert inca 5-6 minute (fara sa amestecam ca sa nu spargem ouale ).
Intre timp punem uleiul intr-o craticioara, adaugam faina si punem la foc mic 1-2  minute amestecand continuu. Adaugam boiaua si stingem cu apa.(cam 2 cani de apa pun eu). Lasam la foc mic amestecand continuu pana se ingroasa putin si apoi o adaugam in oala cu ciorba.Mai lasam la foc putin, adaugam bors sau otet dupa gust, potrivim de sare si piper. Oprim focul si presaram verdeata tocata.
Le servire adaugam cate 1 lg smantana in fiecare farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu