miercuri, 1 iunie 2011

Socata

..............o bautura numai buna pentru a ne racori putin de caldura de afara





12 flori mari de soc, 750 gr zahar, 6 l apa rece, 3 lamai mai mari.





Florile de soc le spalam ( se scufunda in apa rece de mai multe ori ....daca le spalam sub jetul de la robinet riscam sa se scuture).
Intr-un borcan mai mare (eu am folosit 2 borcane de 3 l) punem 600 gr zaharul si turnam 5 l si jumatate de apa. Amestecam putin cu o lingura de lemn ca sa se topeasca zaharul.
Asezam apoi florile de soc in borcan. Stoarcem zeama de la 2 dintre lamaii si o adaugam in borcan. O lamaie o taiem felii si o adaugam si pe ea.



Intr-o craticioara punem 150 gr zahar la caramelizat si apoi stingem cu restul de apa. Lasam sa clocoteasca pana se topeste zaharul si apoi adaugam siropul in borcan asa caldut.


Lasam borcanul la temperatura camerei macar 48 de ore, invartind din cand in cand in el , cam de 3-4 ori pe zi si apoi strecuram socata printr-un tifon dublu, o punem in sticle si o pastram la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu