joi, 16 iunie 2011

Sirop de capsuni fara fierbere


2 kg capsuni (cantarite dupa ce le-am spalat si le-am curatat de codite), 1 l apa, 3 kg zahar,  1/2 lg salicil.


Capsunile se amesteca cu zaharul, apa, salicilul si le lasam sa stea asa intr-un vas acoperit cu un prosop  48 de ore la temperatura camerei. Intre timp mai amestecam din cand in cand in ele pentru ca zaharul are tendinta de a se lasa la fund.

Dupa 48 de ore separam capsunile de sirop iar siropul il strecuram printr-un tifon si il punem in sticle. Capsunile le punem in borcane curate si adaugam peste ele sirop cat sa le acopere. Obtinem astfel si compot de capsuni.
La servire siropul il vom dilua cu apa plata sau apa minerala.

Un comentariu:

  1. Siropul obtinut dupa 48 ore il puneti separat in sticle.Atunci ce sirop puneti peste capsunile din borcane?

    RăspundețiȘtergere