duminică, 19 iunie 2011

Pogacele cu jumari

Reteta e a Laurei Laurentiu putin modificata....pogacelele mi-au iesit delicioase si raman pufoase si dupa cateva zile.



Aluatul:
1 kg faina
1 pliculet drojdie uscata
4 lg untura de porc
2 oua
400 ml lapte caldut
1 lgt zahar
1 lg sare
Faina o amestecam cu untura, sare, zahar cat sa devina faramicioasa. Adaugam restul ingredientelor si framanatam bine un aluat potrivit. Punem aluatul la dospit o ora acoperit cu un prosop.
Pasta de jumari: 500 gr jumari date prin masina de tocat si amestecate cu sare si piper dupa gust. Pasta de jumari o impartim in 3 parti egale.
Intindem aluatul dospit pe masa unsa cu putin ulei si ungem aluatul cu o parte din pasta de jumari.

Impaturim aluatul ,

 il asezam pe o farfurie, il acoperim cu folie alimentara si il dam la frigider 30 de minute.
Scoatem apoi aluatul de la frigider, il intindem iar pe masa si il ungem cu alta parte din pasta de jumari. Impaturim aluatul si il dam iar la frigider pentru 30 de minute.
Procedam la fel si pentru ultima parte din pasta de jumari.
.....iar apoi dupa atatea impachetari in sfarsit intindem aluatul pe masa unsa cu putin ulei intr-o foaie groasa de aproximativ 1 cm si il taiem rondele cu ajutorul unui pahar mai mic.
Asezam pogacelele in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si presaram deasupra chimen. Le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.






si alta portie in varianta de sarbatoare



Un comentariu:

  1. nu se mai lasa la dospit dupa cese pune in tava ? se coc direct?

    RăspundețiȘtergere