miercuri, 1 iunie 2011

Rulada cu frisca si fructe


pentru foaia de rulada: 4 oua, 4 lg zahar, 3 lg faina, 1 lg cacao, 1/2 praf de copt.
Ouale se separa. Albusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma tare. Adaugam galbenusurile unul cate unul si amestecam usor. Faina o amestecam cu cacao si praful de copt si apoi o incorporam usor in spuma de oua. Intindem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( eu am folosit tava de la cuptor) si dam la cuptorul preincalzit.
Blatul copt il scoatem pe un prosop umezit si il rulam cu prosopul. Il lasam la racit.
Siropul: 3 lg zahar, 1/2 pahar apa, esenta de vanilie.
Punem zaharul la caramelizat si apoi stingem cu apa. Lasam sa fiarba pana se topeste zaharul. Lasam siropul la racit si apoi adaugam esenta de vanilie.
Pentru umplut si ornat : 500 ml frisca lichida, cirese si capsuni.
Frisca se bate, capsunile se taie cubulete, li se scot samburii de la cirese.
Blatul racit il desfacem din prosop, il insiropam in intindem pe el un strat de frisca. Presaram ciresele si capsunile si apoi rulam. Imbracam apoi rulada in restul de frisca.

2 comentarii: