miercuri, 3 februarie 2010

Trandafiri din foietaj cu mere

....reteta luata de la Miha.........

400 de aluat foietaj, 3 mere, 6 linguri de zahar, 2 linguri de scortisoara, zeama de la o lamaie

Merele se taie in sferturi, li se scoate cotorul si se taie feliute subtiri. Se pun apoi la fiert in apa cu 2 linguri de zahar si zeama de lamaie. Punem apa numai cat sa acopere merele si lasam la fiert numai cat sa dea 2-3 clocote. Se strecoara apoi merele si se pun pe un servet absorbant la racit.
Se incinge cuptorul la 180 grade.
Aluatul se decongeleaza si se intinde pe suprafata de lucru.
Se amesteca restul de zahar cu scortisoara si se presara peste foaia de aluat.

Se taie aluatul fasii de 1,5 cm latime. Mie mi-au iesit 10 fasii de aluat.
Se pun apoi pe fiecare fasie felii de mere, usor suprapuse si se ruleaza cat se poate de strans.

Se pun apoi rulourile in tava tapetata cu hartie ce copt si se introduce tava la cuptor.

Dupa ce s-au racit putin se presara zhar pudra pe deasupra..........sunt delicioase.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu