duminică, 7 februarie 2010

Escalop de porc cu sos de vin

750 gr pulpa de porc, 50 gr faina, 400 gr sos brun, 100 ml vin, 200 ml smantana, sare, piper , ulei.

Pentrul sosul brun (spaniol): supa de oase, 1 morcov, o radacina patrunjel, o bucatica telina, 3-4 catei usturoi,  50-100 ml bulion, 75 gr faina, 2-3 foi dafin, 1 fir cimbru, chimen, sare, piper.
Se caleste faina in ulei, se adauga legumele date pe razatoare, se stinge cu bulion si supa de oase , se condimenteaza si se lasa la fiert.
Cant toate sunt gata se scoate firul de cimbru si dafinul din sos si se paseaza sosul printr-o sita.

....si acum escalopul: carnea de porc se taie felii de un deget grosime si se bat putin pentru fragezire, se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc in ulei. Se scot pe servetele absorbante si se pastreaza la cald.
In uleiul ramas se adauga sosul brun, vinul si faina, se amesteca si se fierb cam 10 minute. Se adauga feliile de carne in sos si se mai lasa la fiert 15- 20 minute..
La servit se adauga smantana la fiecare portie.
Se serveste cu piure de cartofi si salata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu