luni, 22 februarie 2010

Fanta cake

pe vremuri faceam aceasta prajitura foarte des..............acum chiar ca nu am facut-o de mult timp si imi era dor de o prajiturica cu branza

Blatul: 5 oua, 5 linguri de zahar, 100 ml ulei, 5 linguri faina, 2 linguri de cacao.
Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma tare.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si se adauga tot cate putin ulei, ca la maioneza pana il incorporam pe tot.
Se amesteca apoi compozitia din galbenusuri cu albusurile si se adauga faina si cacao.
Se pune la copt in tava tapetata cu hartie de copt.
Crema: 500 gr branza de vaci proaspata , coaja rasa de lamaie, zahar pudra dupa gust, un pachet de unt, o esenta de vanilie.
Branza se zdrobeste bine cu o furculita. Untul se spumeaza, se amesteca apoi cu branza, zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Se mai mixeaza putin pana branza devine cremoasa.
Se intinde crema in mod uniform peste blatul de cacao.
Glazura: 2 budinci de vanilie, 700 ml suc fanta de portocale, 3-4 linguri zahar.
Se pune la fiert 650 ml suc fanta. Budincile si zaharul se amesteca cu restul de 50 ml suc.
Cand fierbe sucul se adauga budinca cu zaharul si se fierb impreuna pana se ingroase.
Se lasa putin sa se racoreasca si apoi se toarna glazura peste crema de branza .Se lasa la racit si apoi se taie romburi sau patrate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu