luni, 8 februarie 2010

Cartofi umpluti cu spanac

10 cartofi medii, 400 gr spanac congelat, 100 gr cascaval , 4 catei usturoi, 10 felii de bacon, sare, piper, rozmatin.
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare. Se verifica cu o furculita cand sunt gata. Se lasa apoi la racit.
Spanacul se decongeleaza. Se piseaza usturoiul si se soteaza in putin ulei, se adauga spanacul decongelat si se mai calesc impreuna cam 10 minute. Se condimenteaza cu sare si piper. Cascavalul se razuieste si se adauga la spanac dupa ce l-am luat de pe foc, se amesteca si se lasa la racit.

Cartofii se curata de coaja, se taie in doua pe lungime si cu ajutorul unei lingurite li se scoate din miez.
Se umplu apoi jumatatile de cartofi cu spanac si se lipesc cate doua jumatati pentru a reintregi cartoful.
Se ia cate o felie de bacon si se infasoara in jurul fiecarui cartof. Se prinde baconul cu o scobitoare ca sa nu se desfaca.


Se pun apoi cartofii intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt , se stropesc cu ulei si se presara rozmarin.
Se da la cuptor pana se rumeneste baconul.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu