duminică, 14 februarie 2010

Muffins alb si negru

400 gr faina, 200 gr zahar, 4 oua, 150 ml lapte, 130 gr unt, praf de copt, 2 linguri cacao, esenta de rom, esenta de vanilie, jumatati de miez de nuca, 100 gr ciocolata cu lapte pentru ornat.
In primul rand topim untul la microunde si apoi il lasam la racit.
Se mixeaza bine ouale cu zaharul , se adauga untul topit si laptele, mixam in continuare.
Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam in compozitie, amestecand usor cu o lingura de lemn.
Impartim compozitia in doua si apoi in prima parte punem esenta de vanilie iar in a doua parte punem cacao si esenta de rom.
Ungem formele de muffins cu unt si apoi punem in ele din compozitia alba ( ies aproximativ 16 bucati, dar depinde si de marimea formelor....asa ca in principiu se distribuie compozitia in toate formele in mod egal). Punem cate o jumatate de miez de nuca in centrul fiecarei forme si apoi acoperim cu compozitia neagra, distribuita in mod egal in fiecare forma.
Dam la cuptor cam 30 minute, se poate verifica cu o scobitoare cand e gata.
Scoatem muffinsurile coapte din forma, le asezam pe o tava, lasam putin la racit si apoi le ornam cu ciocolata topita.
Sunt excelente dimineata la micul dejun alaturi de o cana de lapte.


...si cateva si in forma de inimioara daca tot le-am facut cu ocazia Valentine's day...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu