sâmbătă, 27 februarie 2010

Supa crema de cartofi

o ceapa mai mare, 6 cartofi de marime medie, 2-3 litri supa de oase ( sau concentrat de supa + apa), 2 linguri de faina, un sfert  de lingurita de chimen macinat, o cana de smantana, sare, piper.
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat se stinge cu supa si se lasa la fiert. Cartofii se curata, se taie cubulete si se adauga la supa. Se condimenteaza cu sare, piper, chimen.
Cand sunt fiert cartofii se ia oala de supa de pe foc, se lasa putin sa se racoreasca si apoi se da prin blender continutul.
Faina se amesteca cu smantana si putina supa intr-un bol si apoi se toarna in fir subtire in supa.
Se pune iar supa la foc si se lasa la fiert cateva minute pana se ingroasa putin. Daca e prea groasa se mai adauga putina apa sau supa.
Se serveste cu verdeata tocata deasupra si cu paine prajita.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu