marți, 4 august 2009

Eclere




Aluatul: 500ml lapte, 150 gr unt, 250 gr faina, 5 oua, 2 plicuri zahar vaniliat, un praf sare.


Crema: 500ml lapte, 3 galbenuse, 200 gr unt, 4 lg faina, 150 gr zahar, esenta vanilie.




Aluatul: Se pune intr-o cratita laptele, untul, sarea, zaharul vaniliat si se lasa sa fiarba. Cand clocoteste se pune toata faina o data si se mai mentine pe foc amestecand rapid cu o lingura de lemn, apoi se lasa la racit. Cand s-a racit aluatul se incorporeaza ouale unul cate unul. amestecand bine. Din aluatul rezultat se ia cu lingura si se pune sub forma de betisoare intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se pune in cuptorul preincalzit la foc tare 15 min si apoi la foc mic pana sunt gata. Cand sunt gata, eclerele se pun pe o farfurie si se lasa la racit. Cand sunt reci li se taie capacul si se umplu cu crema.


Crema: Se amesteca laptele rece cu zaharul. Separat se desfac cu o lingura de lemn galbenusurile, dupa care se adauga putin cate putin tot laptele cu zaharul.


Se pune 100 gr unt cu faina intr-o cratita pe foc si se lasa sa se rumeneasca usor, dupa care se lasa putin sa se raceasca si apoi se adauga laptele cate un pic ca sa se dezlege compozitia. Se pune apoi compozitia la fiert si cand crema s-a legat bine se adauga 100 gr unt si se lasa la racit. Cu aceasta crema se umplu eclerele.


Optional se mai poate pune si frisca deasupra cremei.


Eclerele se presara cu zahar pudra sau se glazureaza cu ciocolata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu