marți, 4 august 2009

Fasole cu carnati


500 gr fasole boabe, 4 carnati trandafir, ceapa, ardei, sare, piper, o lingura cu varf de faina, bulion, frunze de dafin.

Fasolea se alege si se spala de cu seara si se pune la inmuiat in apa pana a doua zi.

A doua zi se pune fasolea la fiert in apa rece si dupa ce a fiert cateva minute se strecoara si se pune din nou la fiert in alta apa impreuna cu cateva foi de dafin. Cand fasolea e aproape gata se adauga si sare.

Separat ceapa si ardeiul se toaca si se calesc in putin ulei. Se adauga carnatii taiati in bucati de 4-5 cm si se stinge cu apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa la fiert .

Cand fasolea e gata se strecoara si apoi se adauga la carnati. Se face un sos din faina si bulion si se adauga si el peste fasole si carnati. Se mai lasa pana se leaga sosul si apoi se stinge focul.

Se serveste cu castraveti sau gogosari murati .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu