joi, 6 august 2009

Tarta cu mere







Aluat: 250 gr faina, 30gr zahar, 100gr unt, 1 ou, 1 praf de sare.



Umplutura: 5 mere, 2 oua, 30gr faina, 70 gr zahar, 250 ml lapte, coaja rasa de la o lamaie, 1 plic zahar vaniliat.



Aluatul: se pune intr-un castron faina, untul taiat cubulete, oul, putina sare. Se framanta pana devine o coca destul de tare. Coca se pune la frigider 30 min.



Intre timp se freaca cu mixerul ouale cu zaharul pana devine o crema. Se adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, zaharul vaniliat si se amesteca. Se adauga apoi si laptele putin cate putin.



Merele se curata si se taie felii subtiri. Se scoate coca din frigider si se intinde in forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se asaza merele in sir, felie langa felie iar apoi se presara cu zahar. Deasupra se toarna compozitia de oua, lapte, zahar, faina si se da la cuptorul preincalzit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu