duminică, 23 august 2009

Ciorba de conopida cu maruntaie


Cum noua ne plac supele si ciorbele cu conopida iata ca iar am preparat una, aceasta reteta o am din revista Practic in bucatarie din august sau septembrie 2007 . Am incercat aceasta ciorbita si cu piept de pui si cu carne de porc in loc de maruntaie de pui si e la fel de delicioasa.


cam 500 gr maruntaie de pui, un morcov mai mare sau 2 mai mici, o ceapa, un ardei gras, o bucata telina, o conopida cam de un kg, 2 rosii,un galbenus, un pahar de smantana,un varf de cutit de sare de lamaie, cateva linguri ulei, sare, piper, delikat, frunze de patrunjel.

Maruntaiele se spala si se usuca cu un prosop curat iar apoi se pun la calit intr-o oala cu putin ulei pana isi schimba culoarea. Se condimenteaza cu sare si piper. Intre timp ceapa se taie solzisori, ardeiul, morcovul, telina se taie cuburi mici. Cand maruntaiele sunt bine calite se adauga ceapa, morcovul , ardeiul, telina si se lasa cateva minute impreuna la calit sub capac, pana se inmoaie.

Se adauga apoi apa in oala si se lasa la fiert. Cand legumele si carnea sunt aproape gata, conopida se spala, se desface in buchetele si se adauga in oala cu ciorba. Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie felii apoi se adauga si ele in oala. Se lasa la fiert la foc mic. Cand toate sunt fierte se potriveste gustul cu sare, piper , delikat. Din galbenus, smantana si un varf de cutit de sare de lamaie se face un sos care se pune in oala si se mai lasa 3-4 minute la foc mic, apoi se stinge focul si se presara patrunjel verde tocat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu