miercuri, 2 septembrie 2009

Ciorba de gulii




3 bucati spate de pui,2-3 gulii de vara, 1 morcov mai mare, 1 radacina patrunjel, o bucata de telina, 1 gogosar, 1 ceapa,2 rosii, 1 galbenus, 100-150 gr smantana, verdeata: patrunjel, telina, sare, piper, delikar, bors magic de la knor.


Ceapa se taie solzisori, gogosarul cuburi mici, guliile, morcovul, patrunjelul, si telina se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari apoi toate se pun la calit impreuna intr-o oala cu putin ulei. Cand legumele s-au inmuiat se adauga spatele de pui si apa si se lasa la fiert la foc mic. Se potriveste la gust cu sare, piper , delikat. Cand mancarea e aproape gata se adauga rosiile oparite si decojite si se mai lasa putin la fiert. Intre timp galbenusul se amesteca cu smantana si se toarna cate putin in oala cu ciorba. Se acreste cu putin bors magic (Knor) apoi se mai lasa sa dea cateva clocote. Se ia oala de pe aragaz si se presara verdeata tocata marunt.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu