marți, 22 septembrie 2009

Galuste uriase cu prune





1 kg de prune, 1 kg cartofi, 3 oua, cam juma kg faina, 1-2 linguri de zahar, zahar amestecat cu scortisoara pentru umplutura, pesmet si zahar pentru dat pe deasupra.


Cartofii se curata, se taie in 4 si se fierb in apa cu putina sare. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc apoi se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp prunele se spala se golesc de samburi si se taie in doua daca sunt mari. Se amesteca apoi prunele cu zahar amestecat cu scortisoara (cat vrea fiecare de dulce).

Cartofii putin calduti se amesteca apoi cu ouale, faina si zaharul. Rezulta un aluat putin mai moale. Cu mana se formeaza galustele in forma de mingiute, cu o jumatate de pruna in mijlocul lor( ca sa nu se lipeasca aluatul de maini eu m-am dat bine cu faina in palme atunci cand am format galustele) si apoi se fierb 10-15 minute in apa cu putina sare la foc mic. Se scot cu ajutorul unei palete de spuma si se pun in apa rece cateva minute apoi se pun intr-o strecuratoare pana se zvanta putin.

La sfarsit se dau prin pesmet prajit si zahar .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu