luni, 21 septembrie 2009

Mancarica de dovlecei


4-5 dovlecei, o cana lapte, 2 linguri faina, 2 catei usturoi, putin ulei, o legatura marar, putina boia, sare, piper.


Dovleceii se curata , se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se strecoara si se zdrobesc cu furculita.

Usturoiul se piseaza si se pune pune intr- cratita cu putin ulei la sotat. Cand usturoiul are o nuanta aurie se adauga faina si se lasa putin la prajit amestecand mereu, se pune si 1/2 lingurita boia si se adauga dovlecelul zdrobit. Se amesteca bine si se stinge cu o cana de lapte. Se condimenteaza cu sare si piper si se adauga mararul tocat . Se lasa sa fiarba la foc mic pana se ingroasa amestecand mereu. Daca mancarea e prea groasa se mai poate pune putin lapte sau apa.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura langa o friptura. Noi am servit cu pulpe la gratar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu