miercuri, 23 septembrie 2009

Ciorba de pui a la grec







un piept mare de pui, 3-4 morcovi, 2 radacini patrunjel, o bucata de telina, 1 ardei, 1 ceapa mare, 6 linguri orez fiert, 2-3 galbenusuri de ou, 150 ml smantana, sare, piper, , 1/2 lamaie, verdeata tocata (telina,leustean, patrunjel).


Pieptul de pui se pune la fiert in apa cu sare. Legumele se curata si se taie in doua ,mai putin ceapa pe care o lasam intreaga. Cand apa cu pieptul de pui a inceput sa fiarba se spumeaza si apoi se pun legumele la fiert, se condimenteaza cu sare, piper, delikat si lasam sa fiarba la foc mic cam 40 min.

Cand carnea si legumele sunt bine fierte se strecoara supa si se pune din nou pe foc. Pieptul de pui se taie cubulete si se pune inapoi in oala. Morcovii si telina se taie cubulete mici si se pun in supa si la fel si 6 linguri de orez pe care l-am fiert separat.

Galbenusurile se amesteca cu smantana si zeama de lamaie si acest sos se toarna in oala cu ciorba. Se mai lasa cam 5 minute la foc mic apoi se ia de pe foc si se presara in oala verdeata tocata marunt.

 ....aici o portie de mai demult....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu