sâmbătă, 3 octombrie 2009

Tocanita cu mamaliguta


500-600gr carne de porc, 2 cepe, 2 ardei grasi, 1 morcov, 2 rosii, sare, piper, cimbru, oregano, delikat, boia dulce sau iute (cum doreste fiecare), o lingurita faina, putin ulei.

Ceapa se taie solzisori, ardeii cuburi mici, morcovul se razuieste pe razatoarea cu ochiuri mari, carnea se taie cuburi.
Ceapa si ardeiul se pun la calit in putin ulei si cand devin putin transparente se adauga carnea si se mai lasa impreuna la calit cateva minute.
Se condimenteaza cu boia, sare, piper, cimbru, oregano, delikat (sau orice condimente doriti), se adauga morcovul razuit si se pune apa cat sa acopere carnea si legumele. Se lasa la fiert si cand toate sunt aproape fierte se adauga rosiile taiate felii. O lingurita de faina se dizolva cu putina apa sau suc de rosii si se adauga la mancare. Se mai lasa la foc mic cateva minute amestecand mereu pana se ingroasa putin sosul. La sfarsit se presara patrunjel verde tocat.
Se serveste cu mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu