duminică, 18 octombrie 2009

Bors taranesc




600-700 gr carne de vita sau porc fara os, 2 morcovi, 1/2 gulie, 1 radacina patrunjel, 1/4 telina, 1 dovlecel, 1 ceapa mare, 1 ardei gras, 1 cartof mai mare, o mana mazare1/4 varza mica, 1-2 rosii, leustean, frunze de patrunjel, sare, piper, putin delikat, bors magic de la knor, smantana pentru servit.




Carnea se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza foarte bine.


Legumele se curata, se spala si se taie cuburi. Cand carnea e de jumatate fiarta se pun in oala legumele taiate mai putin cartoful, dovlecelul si rosiile. Se lasa la fiert la foc mic iar cand sunt aproape fierte se adauga si cartoful si dovlecelul taiate tot cuburi iar rosiile taiate felii. Se adauga si leustenul tocat si se mai lasa la fiert. Se condimenteaza cu sare, piper, delikat. La sfarsit se acreste cu bors magic, se lasa sa mai dea 2-3 clocote si apoi dupa ce se oala de pe foc se presara patrunjel verde tocat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu