duminică, 18 octombrie 2009

Prajitura cu mere


reteta e din practic in bucatarie


700gr faina, 50 gr margarina, 1 esenta de vanilie, 300 gr zahar, 20 gr drojdie, 2 kg mere, scortiosoara dupa gust.


Din faina, margarina, putina apa calda, esenta de vanilie si 150 gr zahar se face o coca care se framanta foarte bine. Cand e gata framantata se unge coca cu putin ulei si se lasa la crescut 10 minute.

Merele se spala, se curata se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari si apoi se storc bine de zeama. Dupa ce au fost bine stoarse se pun la calit cateva minute la foc mic pana se inmoaie. Se lasa la racit si apoi se amesteca cu restul de 150 gr zahar si scortisoara dupa gust.

Coca se imparte in doua si se intind doua foi de dimensiunea unei tavi de la aragaz. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune prima foaie, apoi merele si apoi a doua foaie peste mere. Se mai lasa la crescut inca 10-15 minute si apoi se pune in cuptorul incins pana prinde deasupra o culoare maronie. Cand este gata se scoate tava din cuptor, se lasa pana se raceste complet apoi se taie prajitura dupa preferinta in romburi sau patrate. Cine doreste poate presara zahar pudra peste prajitura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu