marți, 4 august 2009

Supa de fasole verde





1 kg fasole verde, o ceapa, un ardei,o rosie, o lingura cu varf de faina, boia, sare, piper, frunze de patrunjel, smantantana.
Fasolea se spala bine si se curata de capete.
Ceapa si ardeiul se toaca marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Cand fierbe se adauga fasolea si se lasa la fiert. Cand fasolea e aproape fiarta se adauga in oala cu supa rosia decojita si taiata cuburi. Se mai lasa sa fiarba putin si intre timp intr-o craticioara separat se incing cateva linguri ulei, se adauga faina si se lasa putin la calit. Se adauga apoi o lingurita boia si se stinge cu apa. Se lasa la foc mic pana incepe sa se ingroase, amestecand din cand in cand si apoi se toarna sosul format in oala cu supa. Se mai fierbe impreuna 5 min, apoi se acreste supa cu o lingura de otet si se stinge focul. Se presara apoi in supa frunze de patrunjel tocate marunt. Se serveste cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu