miercuri, 19 august 2009

Ciorba de perisoare






Pentru supa: o bucata rasol de vita sau orice carne de vita care are si putin os (cam 500gr), 3-4 morcovi, radacina de patrunjel, o bucata de telina, un ardei verde, o ceapa, sare, piper, frunze patrunjel
Pentru perisoare: 500gr carne tocata amestec de vita si porc, o cescuta orez, un ou, 2 linguri pesmet, frunze tocate de patrunjel, sare, piper
Carnea de vita se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza. Morcovii si patrunjelul se curata si se taie in 4 pe lungime, telina se curata si se lasa intreaga, ceapa se taie si se lasa intreaga, ardeiul se spala si i se scoate cotorul. Cand carnea este fiarta de jumatate se adauga in oala zarzavatul si se lasa la fiert. Se condimenteaza cu sare si piper.
Intre timp se prepara perisoarele: se amesteca toate ingredientele si apoi se ia din compozitie si se formeaza perisoarele cu mana. Se pun pe un platou si se pastreaza la rece pana a fiert supa.
Cand carnea si legumele sunt fierte se strecoara supa. Supa strecurata se pune din nou la fiert si cand a inceput sa fiarba se adauga in supa periosarele si se lasa sa fiarba la foc mic.
Carnea de vita se dezoseaza si se taie cubulete, morcovii si telina la fel, restul de zarzavat se arunca.
Cand perisoarele sunt fierte se adauga in supa carnea de vita taiata cuburi, morcovii si telina taiati tot cubulete. Se mai lasa la fiert 2-3 minute apoi se ia oala de pe foc. Se presara patrunjel verde tocat.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu