joi, 6 august 2009

Ciorba taraneasca de pui


Carne de pui ( eu am folosit aripioare si spate de pui), 2 morcovi, o ceapa, 1 patrunjel, un pastarnac, 1/4 sau 1/2 telina (depinde cat e de mare),un ardei gras, o mana de fasole verde, mazare, cam un sfert de varza mai mica, 2-3 cartofi mai mici, 2 rosii, leustean, frunze de patrunjel, smantana , sare, piper, vegeta, bors magic de la knor pentru acrit.

Carnea de pui se pune la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza ,si pentru ca, carnea de pui din magazin fierbe foarte repede, incepem sa punem in oala ceapa si ardeiul tocat, morcovul, radacinile de patrunjel, pastarnac, telina taiate cubulete, mazarea ( eu am pus congelata), fasolea verde, varza taiata fideluta si se lasa la fiert la foc mic. Cand legumele si carnea sunt aproape fierte se adauga cartofii curatati si taiati cubulete, rosiile decojite si taiate felii, leusteanul tocat. Se condimenteaza cu sare, piper, vegeta si se mai lasa la fiert. Cand toate legumele si carnea sunt fierte se acreste ciorba cu bors magic, se mai lasa sa dea cateva clocote, apoi se stinge focul si se presara multa verdeata tocata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu