luni, 29 august 2011

Ciulama de porc cu ciuperci


600 gr carne de porc fara os
400 gr ciuperci
o ceapa mare
un ardei gras
o cana de smantana
1 lg faina
sare, piper, verdeata tocata (patrunjel, marar)
putin ulei
Carnea de porc o taiem cubulete si o punem la prajit in putin ulei . Dupa ce s-a patruns putin adaugam ceapa taiata solzisori si ardeiul taiat cubulete.

 Lasam la calit pana se inmoaie si legumele. Ciupercile le curatam si le taiem felii, apoi le adaugam si pe ele in cratita.

Condimentam cu sare si piper , lasam putin la calit si apoi stingem cu apa cat sa acopere mancarea si lasam la fiert la foc pic pana se patrund bine toate. Daca mai este nevoie mai completam intre timp cu apa.
Smantana o amestecam cu faina  si o adaugam la mancare cand aceasta e gata. Mai lasam sa dea 2 -3 clocote cat sa se ingroase putin sosul . Presaram deasupra verdeata tocata si servim langa o mamaliguta.

Niciun comentariu:

Trimiteţi un comentariu