miercuri, 23 martie 2011

Tort mascarpone






Blatul: 6 oua, 6 linguri de zahar, 4 linguri de faina,2 lg cacao, 1/2 praf de copt.
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, se adauga galbenusurile rand pe rand, faina amestecata cu praful de copt si cacao si amestecam usor de jos in sus cu o lingura de lemn. Punem la copt in tava tapetata cu hartie de copt si verificam cu o scobitoare cand e gata.
Siropul:6 lg zahar, 150 ml apa, un plic capucino de ciocolata. Punem apa cu zaharul la fiert, lasam sa dea 2-3 clocote si apoi luam de pe foc. Adaugam pliculetul la capucino, amestecam si lasam la racit.
Crema: o cutie de mascarpone de 250 gr, 500 gr frisca lichida, 3 oua, o cana de zahar, un pliculet gelatina, 100 ml lapte.
Mixam ouale cu zaharul si apoi le punem la fiert  pe baie de aburi pana se ingroasa putin. Lasam apoi crema la racit.
Batem jumatate din cantitatea de frisca .
Gelatina o punem la hidratat in laptele rece 10 minute si apoi o topim pe baie de aburi.
Amestecam frisca batuta cu crema de oua si gelatina si apoi incorporam mascarpone.
Taiem blatul in 3 parti, il insiropam si il umplem cu crema. Decoram cu restul de frisca batuta.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu