duminică, 13 martie 2011

Pulpe cu sos de smantana si cus cus


6 pulpe de pui inferioare
supa de pui
200 gr smantana
3-4 catei de usturoi
sare, piper, sos de soia, praf de ghimbir
200 gr cus cus
ulei

Pulpele de pui se spala, se sterg, se condimenteaza cu sare si piper si se pun la prajit in putin ulei intr-o tigaie mai adanca. Se prajesc pe toate partile pana se patrund putin. Adaugam 3-4 linguri sos de soia si condimentam cu praf de ghimbir. Mai lasam 2-3 minute la foc si apoi stingem cu o cana supa de pui. Lasam la fiert cam 20  de minute.
Intre timp pregatim garnitura de cus cus: in 2-3 lg de ulei prajim cus cusul, adaugam supa de pui si il lasam la fiert pana se inmoaie.
Dupa ce pulpele s-au facut le scoatem si le pastram la cald.
In sosul ramas adaugam smantana amestecata cu usturoiul pisat si lasam la fiert pana se ingroasa putin.(cine doreste un sos mai gros poate adauga la smantana si o lingurita de faina sau amidon).
Servim  langa pulpele de pui si  cus cus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu