marți, 1 martie 2011

Tarta martisor







Aluatul:
50 gr alune macinate
250 gr faina
50 gr zahar pudra
125 gr unt
1 ou
Se framanta toate impreuna. Din aluatul rezultat 3/4 il intindem in forma de tarta unsa cu unt, il intepam cu furculita in cateva locuri  si il coacem in cuptorul preincalzit 15 min.
Restul de aluat il intindem pe masa presarata cu faina, decupam din el  floricele sau diferite forme pe care le coacem.
Blatul copt il lasam sa se raceasca in forma si apoi il scoatem.
Floricelele din aluat dupa ce le coacem le lasam la racit si apoi le ungem cu ciocolata topita sau le presaram cu zahar pudra.
Umplutura:
200 gr frisca lichida
200 gr iaurt
zahar pudra dupa gust
un pliculet gelatina
100 ml lapte
300 gr zmeura (eu am avut zmeura congelata ....)
un plic zahar vaniliat
Iaurtul il amestecam cu zahar pudra si zahar vaniliat dupa gust.
Punem gelatina la hidratat il laptele rece si apoi o topim pe baie de aburi. Dupa ce am topit-o o amestecam cu iaurtul.
Batem frisca tare si apoi adaugam in ea iaurtul cu gelatina si zmeura. Amestecam cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia peste blat si dam la rece 2-3 ore.
Dupa ce s-a intarit crema asezam peste tarta floricelele de aluat si decoram dupa preferinta.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu