duminică, 22 noiembrie 2015

Saratele cu branza si chimen


Imi plac mult aceste saratele pentru ca sunt foarte fragede , usor de facut si se pastreaza bine. Eu le prepar de obicei de sarbatori si cu anumite evenimente festive iar pana acum au fost apreciate de fiecare data.
Avem nevoie de :

300 gr branza telemea
un pachet unt sau margarina (250 gr)
1 pahar iaurt mic (cam 150 gr)
3 oua
2 lgt chimen
un plic drojdie uscata (7 gr)
putina sare (depinde de cat e de sarata branza)
faina (900-1000 gr)

1 ou pentru uns
cascaval razuit pentru presarat  pe deasupra

Intr-un bol mai mare punem untul sau margarina moale, iaurtul, ouale usor batute, branza rasa, chimenul, drojdia. Le amestecam iar apoi incepem sa incorporam faina. Adaugam cate putina faina pana obtinem un aluat potrivit, inspre mai tare,  care nu se mai lipeste de maini. Framantam si lasam la dospit cam 30 minute.
Presaram faina pe blatul de lucru si intindem aluatul cu ajutorul unui sucitor intr-o foaie  de aproximativ 1 deget grosime.
Ungem foaia de aluat cu ou batut, presaram deasupra cascaval razuit si taiem saratelele in fasii.

Asezam saratelele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 170 grade cam 15 minute pana se rumenesc usor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu