Cine ii poate rezista unei prajiturici ciocolatoase? Noi sigur nu asa ca aceasta este una dintre preferatele noastre. Merge de minune langa o cafeluta sau vara langa o inghetata de fructe asa ca imediat se epuizeaza atunci cand prepar cate o portie. Unde mai pui ca se prepara si extrem de usor si repede si nu prea ai cum sa dai gres.
Pentru o tava de aproximativ 20 x 24 cm avem nevoie de:
160 gr ciocolata amaruie de calitate
150 gr unt
1 lg esenta de rom
300 gr zahar
3 oua
3 lg cacao neagra
150 gr faina
un praf de sare
cam 100-150 gr nuci tocate grosier
In prima faza ne ocupam de ciocolata pe care o topim pe aburi impreuna cu untul si esenta de rom. Lasam ciocolata topita la racit .
Separat mixam ouale cu zaharul. Adaugam apoi ciocolata topita si racita. Mixam bine. Incorporam faina si cacao cernuta . Adaugam apoi si nucile .
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la 170 timp de aproximativ 25 minute.
Prajitura coapta o lasam la racit iar apoi deasupra intindem o glazura preparata din 100 gr ciocolata amaruie sau cu lapte si 50 ml frisca lichida.
Ciocolata o tocam cu un cutit iar apoi o topim pe aburi impreuna cu frisca lichida.
Turnam glazura peste prajitura si nivelam.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu