Aveti nevoie de:
cartofi (cam 800 gr)
ulei
1 ceapa
1 lgt boia dulce
un pachet macaroane fara ou (eu am folosit scoici)
sare, piper
Cartofii se curata, se taie cubulete si pe fierb in apa cu putina sare.
Intre timp se fierb si pastele in apa cu sare dupa instructiunile de pe pachet.
Intr-o tigaie incingem putin ulei si punem la calit ceapa taiata solzisori. Cand aceasta s-a inmuiat adaugam boiaua, amestecam si tragem tigaia de pe foc.
Cartofii fierti ii scurgem de apa in care au fiert si ii zdrobim cu o furculita. Adaugam cartofii fierti si zdrobiti peste ceapa cu boia din tigaie. Amestecam. Adaugam apoi si pastele fierte , limpezite si scurse de apa si le amestecam si pe ele cu cartofii.Condimentam cu sare si piper.
Servim imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu