sâmbătă, 2 august 2014

Scones





Tare bune sunt aceste painici-fursecuri la micul dejun. Copiii mei le adora si ma intreaba mereu cand le mai fac . Noua ne plac foarte mult cu dulceata de afine si o cana cu lapte sau ceai langa. Se prepara rapid si usor asa ca merita sa le incercati.

350 gr faina
un pliculet praf de copt
1/2 lgt sare
4 lg zahar (eu am pus zahar vaniliat homemade)
80 gr unt rece.
Le amestecam pe toate impreuna si framantam astfel incat sa obtinem un aluat nisipos.




Adaugam apoi si 180 -200 ml lapte batut la temperatura camerei si framantam bine.

Punem aluatul rezultat pe masa presarata cu faina si il intindem cam de 1 deget grosime.

Taiem cerculete cu ajutorul unui pahar si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit pana painicile noastre incep sa se rumeneasca .

Le lasam sa se racoreasca putin iar apoi le taiem in doua, le unge cu unt si cu dulceata si le servim cu pofta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu