sâmbătă, 5 mai 2012

Porc picant cu orez basmati

Imi era dor de o aroma asiatica asa ca m-am uitat rapid la ce aveam prin frigider si am preparat aceasta mancarica pentru cina....


Am folosit asa:
400 gr muschi de porc
3 fire ceapa verde
3 catei de usturoi
o punga broccoli mix
orez basmati
sos de soia
sos chilly
3-4 lg suc de rosii
o cana supa de pui
un pahar iaurt mic
pudra de ghimbir
sare, piper
putin ulei

Pentru  ca eu am preparat orezul in aparatul de gatit orez m-am ocupat intai de acesta pentru a avea timp sa se gateasca pana prepar si carnita. Asadar am pus orezul si apa in cuva aparatului;

legumele le-am asezat in vasul de gatit la aburi,

 am pus capacul, am pornit aparatul si le-am lasat sa se gateasca.

Intre timp am taiat carnea de porc fasiute subtiri si am pus-o la calit in 3-4 lg de ulei inchins.

 Am lasat-o sa se prajeasca cateva minute. Timp in care eu am taiat ceapa verde rondele si usturoiul felii subtiri.

Am adaugat ceapa si usturoiul peste carne si am mai lasat la calit inca cateva minute.

 Am stins cu sosul de soia, sosul chilly, supa de pui, sucul de rosii si putin ghimbir.
Am lasat la fiert pana sosul a scazut si s-a ingrosat. Am turnat apoi iaurtul in cratita si am mai lasat sa dea cateva clocote ca sa se ingroase sosul.
Am servit cu orezul si legumele gatite la aburi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu